Ja estan en marxa les noves instal·lacions per fer rehabilitació a Puigcerdà. Des del passat 19 de juny la ciutadania de Puigcerdà gaudeix de nous espais per desenvolupar les activitats i els tractaments que s’emmarquen en un procés de rehabilitació, i al qual es pot accedir tant des de l’accés a la sanitat pública com des de la part privada.

Les noves instal·lacions del Servei de Rehabilitació estan ubicades a la tercera planta de l’edifici de l’antic hospital de Puigcerdà, a la Plaça de Santa Maria. Per tenir aquest nou espai s’ha canviat la ubicació del servei ja que fins ara, la rehabilitació es realitzava a la Residència Sociosanitària de la Fundació Hospital de Puigcerdà (FHP).

Rehabilitació física, fisioteràpia i logopèdia

El Servei de Rehabilitació de la FHP està compost pels serveis de rehabilitació física, fisioteràpia i logopèdia en les modalitats d’ambulatòria i domiciliària. I, a més, dóna servei a la Residència Sociosanitària de Puigcerdà i a l’Hospital Cerdanya, atenent als pacients ingressats en aquests centres.

El Servei de Rehabilitació és un servei obert a tothom en el qual s’atenen assegurats per la xarxa de salut pública, assegurats de mútues, associats i usuaris privats. D’aquesta manera, la FHP dóna servei a tots aquells ciutadans que necessiten algun servei de rehabilitació, i que ara a més seran atesos en un nou espai millor i més adaptat a les necessitats que els tractaments rehabilitadors requereixen.

Els professionals i l’activitat del servei de rehabilitació

El nou espai per a la rehabilitació a Puigcerdà genera un millor lloc de treball per als professionals que hi donen atenció, en concret, el Servei de Rehabilitació està format per 4,5 fisioterapeutes, una logopeda, un metge rehabilitador, una administrativa i una metgessa responsable del servei. Respecte a la gestió, el servei de rehabilitació depèn directament de la gerència de la FHP.

Aquest servei té una àmplia activitat que suma milers de sessions cada en les seves diferents modalitats i en l’atenció als pacients que arriben des de diferents punts de partida: la residència, l’hospital de dia, l’Hospital de la Cerdanya, les mútues…etc.

Per fer-nos una idea del volum d’activitat que el servei de rehabilitació té a Puigcerdà, podem veure les xifres anuals de les sessions realitzades en cada cas:

  • 8000 sessions de fisioteràpia ambulatòria, 900 sessions de fisioteràpia domiciliària i 1000 sessions de logopèdia (serveis contractats pel CatSalut).
  • 3000 sessions de fisioteràpia a la Unitat de Convalescència de la Residència FHP.
  • 5500 sessions de fisioteràpia a la Unitat Residencial i Hospital de dia de la Residència FHP.
  • 2400 sessions de fisioteràpia a l’Hospital Cerdanya.
  • 500 sessions de fisioteràpia de mútues, associats i usuaris privats.

A més, aquest servei està obert a totes aquelles persones interessades en la rehabilitació que vulguin participar en les seves activitats divulgatives, ja siguin xerrades, conferències o tallers pràctics. Amb l’obertura d’aquestes noves instal·lacions del servei de rehabilitació a Puigcerdà, la Fundació Hospital de Puigcerdà fa un pas més en la seva millora per una atenció assistencial de qualitat i pròxima als seus ciutadans.