Els professionals sanitaris viuen en un constant aprenentatge de les seves competències, també en aquelles més globals que tenen a veure amb el funcionament dels equips de salut, com poden millorar i donar així una millor atenció als seus pacients. Des de la Fundació Hospital Puigcerdà (FHP) crèiem en la formació professional com a part fonamental del desenvolupament dels serveis de salut a la Cerdanya, per això la FHP ha subvencionat el curs sobre curs Coaching per a equips de salut: un canvi de paradigma en la millora competencial i de la salut que s’ha realitzat en el marc de la Universitat d’estiu Ramon Llull Puigcerdà 2017, organitzat per AUCer.

Aquest curs va comptar amb la col·laboració de la Fundació Hospital de Puigcerdà i l’Hospital de Cerdanya, i es va realitzar el passat mes de juliol. 24 professionals de diferents disciplines, com ara infermeres, auxiliars d’infermeria, treballadores socials i metges, integrants tots ells, de diferents equips de salut de la comarca de la Cerdanya, van assistir a aquest curs per millorar les competències i el funcionament dels equips de salut.

Coaching i comunicació al servei de la salut

El curs va permetre revisar què és el coaching i quin és el seu propòsit, diferents models i tècniques, així com altres elements cabdals per portar-lo a terme, com la confiança en la relació afectiva-efectiva interpersonal professional i amb l’usuari, l’acompanyament en la planificació i assoliment d’objectius, la importància de les converses de indagació i els pensaments inhibidors, fent sessions dinàmiques i participatives. D’aquesta manera es va poder conèixer quines són les tècniques més apropiades del coaching per adaptar-les als equips de salut i augmentar així el valor competencial dels mateixos. El curs també va aconseguir donar eines als professionals de la salut per millorar el procés comunicatiu cap a l’augment de l’eficiència en la relació entre el professional sanitari i el pacient.

El docent del curs, el professor Veni Fonfria, és un psicòleg que compta amb una dilatada experiència professional en l’àmbit de la gestió de Recursos humans tant a nivell nacional com internacional. A més, és un reconegut professional en l’àmbit de la comunicació i del lideratge, així com en el camp de la intel·ligència emocional. Fonfria és co-creador del postgrau Habilitats avançades de comunicació de la Universitat de Barcelona.

Universitat d’estiu Ramon Llull a Puigcerdà

Aquest curs de coaching ha estat un dels diversos que la Universitat Ramon Llull amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puigcerdà i Aucer està realitzant durant aquests mesos d’estiu i que aborden tot tipus de disciplines, sempre comptant amb uns professors reconeguts que permetin als alumnes extreure’n el màxim profit de cada curs.

En concret, enguany, s’ofereixen 14 cursos per a tots els públics, 2 jornades professionals, 2 cursos júnior, 2 tallers i 1 xerrada. A la pàgina web d’Aucer es poden consultar tots els cursos, amb els programes, preus i professors que ofereixen aquesta formació a Puigcerdà durant els mesos d’estiu.