Una residència ha d’oferir una alta qualitat assistencial però alhora té entre els seus valors diferencial les activitats que es preparen per les persones que hi viuen i conviuen, així ho pensem a la residència de Puigcerdà, i així ho portem a terme amb diferents iniciatives cada any. Una d’elles és una trobada esportiva que al territori ja es coneix com la olimpíada de les residències, i que enguany ha arribat a la 16à edició. La trobada es va celebrar a principis del mes de juliol i enguany les residències ens hem trobat a Escaldes-Engordany, a Andorra.

Residències de la Cerdanya, Andorra, Alt Urgell i el Berguedà

En aquesta ocasió a la olimpíada hi van participar residències de la Cerdanya, d’Andorra, l’Alt Urgell i el Berguedà. L’objectiu principal d’aquestes trobades esportives de residències és fomentar la participació social i comunitària dels centres, tant dels residents com de familiars, personal assistencial i personal no assistencial. Un altre objectiu és afavorir les relacions intergeneracionals, ja que al voltant de l’esport hi trobem joves, nens i grans, i tot plegat ajuda al procés d’envelliment actiu i saludable de les persones grans.

Nosaltres, a la residència de Puigcerdà, unes setmanes abans, comencem a entrenar. A la terrassa de la Unitat Residencial, dissenyem uns circuits amb diferents nivells de dificultat, on els residents hi passen forces estones entrenant. Hi poden participar amb caminadors, bastons i també cadires de rodes. I es pot participar en diferents modalitats esportives: bàsquet, bitlles, disc volador, etc… També practiquen diferents jocs de taula, com la brisca o el dòmino.

La participació ja és tot un èxit en aquestes iniciatives comunitàries que generen una millora de la qualitat de vida dels residents, i els permet socialitzar-se amb d’altres persones de llocs diferents en situació similar. Però a més, enguany hem obtingut des de la residència de Puigcerdà un gran èxit esportiu, aconseguint 12 medalles i, sobretot, passant una estona molt divertida i diferent per als residents i els seus familiar.

La residència de Puigcerdà

La residència geriàtrica de Puigcerdà compta amb places d’accés pública i altres que pertanyen a l’àmbit privat, però en qualsevol cas s’hi ofereix una atenció centrada en la persona que ens diferencia de la resta. És una residència per gent gran a Puigcerdà que neix l’any 2000 davant la demanda creixent dels serveis sociosanitaris i residencials a la comarca de la Cerdanya. A la residència de Puigcerdà es dóna atenció personal, sociosanitària i social, de qualitat tècnica i humana a les persones amb una discapacitat física i / o psíquica, i als seus familiars, amb l’objectiu de donar-los suport i els serveis més adequats que contribueixin a millorar la seva qualitat de vida i, en conseqüència a la dels seus familiar i/o acompanyants. La residència de Puigcerdà té Unitats de Convalescència, de Llarga i Mitja Estada, Centre de Dia i Hospital de Dia i Residència Assistida pública i privada. I una professionals implicats que creuen en l’atenció centrada en la persona com l’únic model digne i assistencial per les persones ateses a la nostra residència.