Recentment des de Cerdanya Salut s’ha posat en marxa un nou servei d’atenció domiciliària (SAD) que portarà la qualitat de l’atenció sanitària i social que presta Cerdanya Salut als domicilis de totes aquelles persones dependents o que requereixin d’un cuidador a Puigcerdà. Aquest nou servei d’assistència a domicili permetrà que gent gran que ho necessiti o persones amb dependència puguin viure amb normalitat a la seva residència a la Cerdanya, per això s’ofereix servei fins a les 24 hores del dia amb especialistes en l’assistència a domicili.

Què entenem per atenció domiciliària a Cerdanya Salut

Des de Cerdanya Salut es dóna una assistència domiciliària integral que solucioni totes les necessitats que pugui tenir la persona atesa, això inclou higiene i cura personal, compra i preparació dels àpats, acompanyaments per a desplaçaments i passejades, suport en les tasques de la llar i, fins i tot, càtering a domicili.

Com dèiem l’objectiu és aconseguir la màxima normalitat per les persones dependents o gent gran que necessiti d’aquesta atenció a domicili, i per les seves famílies. Per aquesta tranquil·litat i, si això es requereix, hi ha la possibilitat de tenir un cuidador o cuidadora durant tota la jornada o un ampli horari de la mateixa. Són professionals amb àmplia experiència en l’atenció domiciliària i que es poden ocupar de diferents tasques de la llar i de l’assistència a la pròpia persona dependent, també si té problemes de mobilitat.

Augmenta el nombre de persones ateses a domicili

És un fenomen global a tota Catalunya els darrers anys: cada cop tenim una major esperança de vida i alhora més persones dependents, el que provoca una major demanda de la ciutadania de serveis d’atenció domiciliària. No cal anar molt lluny per posar-li xifra a aquest increment, a Girona durant el 2016 va augmentar un 20% el nombre de persones ateses en el servei d’atenció domiciliària, segons xifres del consistori, que també va explicar que més del 60% de les persones que requereixen d’una atenció a domicili són dones.

La Cerdanya no és una excepció i per això requeria ja d’un nou servei d’atenció domiciliària que permetés donar una millor qualitat de vida a persones grans, dependents i els seus familiars. Ara des de Cerdanya Salut es dóna una resposta de qualitat a les necessitats dels ciutadans de la comarca.

Per tenir més informació sobre el servei d’atenció domiciliària a Puigcerdà cal trucar per telèfon al 972 140 094 o al 639 323 811, des d’on us explicaran tot el que s’ha de fer per tenir un cuidador o cuidadora a casa.

A l’agost s’amplia el servei de medicina familiar i pediatria

També aquest estiu des de Cerdanya Salut s’ampliarà el servei dels especialistes en Medicina de Família i dels de Pediatria que durant aquest agost tindran un major horari que inclourà les tardes.

En el cas de necessitar un metge de família o un pediatra a Puigcerdà, us podeu informar dels horaris i altres informacions trucant al 972 884 600 o al 972 880 150 (extensió 140). Per qualsevol altre servei d’assistència de Cerdanya Salut es pot consultar la cartera de serveis.