Les principals malalties cardiovasculars són la cardiopatia coronària i la malaltia cerebrovascular, que estan relacionades amb l’arteriosclerosi i la hipertensió arterial, que és la més freqüent i afecta a gairebé el 50% de la població.

¿Com podem prevenir aquestes malalties? ¿Com podem cuidar el nostre cor? Un primer pas fonamental és conèixer el teu cor i allò que més l’afecta. Des de Cerdanya Salut ens preocupa la salut cardiovascular i per això advertim que els factors de risc més importants són les alteracions dels lípids sanguinis, la pròpia hipertensió arterial, el tabac, la diabetis i la falta d’activitat física regular. Tenint en compte aquets factors, les malalties cardiovasculars es poden prevenir si s’adopten estils de vida saludables des de la infantesa i es mantenen durant tota la vida.

La importància de fer l’exercici físic adient

L’exercici aporta grans beneficis a la salut i millora els factors de risc associats a les malalties cardiovasculars, com el control de la tensió arterial o dels nivells de colesterol circulants en la sang i, en definitiva, permet un millor control metabòlic i de funcionament dels diferents sistemes osteomuscular, digestiu, hormonal i cardiovascular.

No obstant la pràctica d’esport ha de ser controlada per evitar la mort sobtada relacionada amb problemes cardiovasculars. Aquesta patologia que es dóna en persones joves (menors de 40 anys), s’ associa a problemes arítmics del cor amb malalties cardiovasculars hereditàries o congènites sovint no diagnosticades. La mort sobtada també ocorre en adults amb factors de risc cardiovascular davant un exercici vigorós no acostumat i sol ser d’origen coronari isquèmic (per falta d’aportació sanguínia al miocardi o múscul cardíac a través de les artèries coronàries).

Un elevat percentatge dels pacients joves amb el risc de sofrir aquest problema (més del 75%) és diagnosticat en els exàmens mèdics habituals (electrocardiògraf, test d’esforç, ecocardiografia).

Prevenir amb una revisió cardiovascular

Per tant, és de vital importància diagnosticar aquestes possibles dificultats que pot tenir el nostre cor abans de fer un exercici físic, a Cerdanya Salut ho sabem i comptem amb professionals i tecnologia per oferir un servei de qualitat orientat a les exigències dels nostres temps en salut cardiovascular, des de la prevenció, diagnòstic i tractament.

Així, et convidem a visitar-nos a Puigcerdà i revisar el teu cor, conèixer més el teu cor per poder fer l’exercici més adient a la teva edat, salut i capacitat física, de la mà de professionals com el doctor Nelson Leal, cardiòleg especialista en imatge cardíaca avançada, un expert que t’ajudarà a conèixer millor que mai el teu cor.

Cerdanya Salut, referencia al territori

Si encara no coneixes Cerdanya Salut, és el moment de fer-ho, després que en els seus primers mesos de recorregut s’hagi ja consolidat com a centre mèdic de referència en atenció especialitzada privada a la comarca de la Cerdanya. A l’any 2016 es van realitzar un total de 2.600 visites, 1.800 proves complementàries, 100 revisions mèdiques laborals i 150 revisions esportives. Vine i coneix la millor salut al teu territori.