Som el que mengem i ho sabem però cadascú és diferent i requereix d’unes necessitats específiques per la seva alimentació, a Cerdanya Salut en som conscients i per això tenim una unitat pròpia de dietètica i nutrició. Vanessa Cabrejo és la professional que encapçala l’equip de la Unitat de Dietètica i Nutrició de Cerdanya Salut a l’Hospital de Puigcerdà, que va iniciar la seva activitat fa dos anys. Vanessa Cabrejo Gavidia, és diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona i compta amb un Màster en Nutrició i Metabolisme amb especialitat en Docència i Investigació per la Universitat de Barcelona, a més és Doctorant en Cures Integrals i Serveis de Salut a la línia de Cronicitat i Envelliment a la Universitat de Vic des del 2015.

A banda de la seva activitat a la Cerdanya, Cabrejo és la Responsable de la Unitat de Dietètica i Nutrició Clínica de l’hospital Dos de Maig de Barcelona (Consorci Sanitari Integral) i és membre de la Comissió de Nutrició del mateix centre des de l’any 2009 fins a l’actualitat. A més, combina la seva activitat pública amb l’atenció privada en centres de referència com CIPSA (Centre Integral de Promoció de la Salut) a Barcelona, el Centre Fisioteràpia i Salut a Barcelona, la Clínica Ànima Health Coaching especialitzada en malalt oncològic i malalties cròniques a Barcelona i des de fa 1 any a la seva pròpia consulta a Martinet.

Al llarg d’aquests anys de professió, la responsable de la unitat de dietètica i nutrició a la Cerdanya s’ha especialitzat en Nutrició Clínica amb l’assessorament en patologies metabòliques, respiratòries, digestives, quirúrgiques i oncològiques; i també en Nutrició Geriàtrica detectant, tractant i prevenint la desnutrició i síndromes geriàtrics com la sarcopenia, la disfàgia orofaríngea, les úlceres per pressió, i el suport al malalt frágil per tal de reduir la comorbilitat associada i millorar la qualitat de vida d’aquests pacients.

Servei integral a la Cerdanya

“La meva experiència professional d’onze anys em permet combinar la part clínica basada en l’evidència científica amb les tendències més innovadores del sector com la Nutrigenòmica i la Nutrigenètica, els estudis genètics , la Nutrició Cel·lular Activa (NCA), el coaching nutricional, i la mesoteràpia homeopática com a eines complementàries de l’educació dietètica i la millora dels hàbits alimentaris” explica Cabrejo, qui també assegura que així s’ofereix “un servei integral que vetlla per donar solucions personalitzades i adaptades a les necessitats dels usuaris”.

Més enllà de la seva trajectòria professional, Vanessa Cabrejo està lligada a la Cerdanya: “vaig néixer al Perú però vaig arribar al meu estimat poble de Travesseres quant tenia 16 anys, raó per la qual tinc un carinyo molt especial per la comarca i sempre he volgut revertir en aquestes terres tot lo que he aprés i aprenc durant aquests anys de professió. Per aquesta raó treballo des de fa 2 anys al Centre Cerdanya Salut de l’Hospital de Puigcerdà i a la meva pròpia consulta a Martinet. Com cada divendres a la tarda i dissabtes des de fa dos anys us espero per atendre les vostres consultes amb els braços oberts”.