Cerdanya compta amb un servei d’otorinolaringologia (ORL) amb les darreres innovacions tecnològiques a través de Cerdanya Salut i sota el lideratge del doctor Josep Traserra Coderch. En els darrers anys, la consulta d’ORL ha evolucionat molt i permet revisions otològiques més exhaustives i per a qualsevol problema de les orelles, així com proves audiològiques per a la diagnosi de la sordesa.

Puigcerdà i tota la comarca de la Cerdanya té doncs al seu abast un servei d’ORL on també disposem d’endoscopis que ens permeten, de forma indolora i sense necessitat d’anestèsia, fer un reconeixement de les foses nasals, la faringe i la laringe amb una precisió que ens ajuda a fer un diagnòstic més acurat de la majoria de patologies d’ORL (insuficiència respiratòria per problemes nasals, afonies per problemes a les cordes vocals, molèsties al coll per mucositat, tos crònica, etc.). La darrera incorporació tecnològica a Cerdanya Salut ha estat la videonistagmografia computeritzada. Aquesta prova, que ja es pot fer a Puigcerdà gràcies al servei que ofereix Cerdanya Salut, es basa en el moviment reflex dels ulls que es produeix quan es mou el cap, permet conèixer el funcionament de l’òrgan de l’equilibri i diagnosticar el vertigen. És una tècnica no invasiva i segura en la qual el pacient es col·loca unes ulleres que porten una càmera de vídeo. La càmera és capaç de gravar els moviments oculars mitjançant un sistema d’infrarojos. Aquesta prova ens permet detectar si es tracta d’una patologia cervical o bé d’un problema de les orelles o cerebral. És a dir, estudiant el moviment dels ulls podem saber si funciona l’equilibri en la nostra orella interna (laberint).

Amb aquestes noves capacitats tecnològiques, el servei d’ORL a la Cerdanya permet oferir una millor atenció als seus usuaris. Aquesta tecnologia i vocació d’excel·lència mèdica són dues de les bases de Cerdanya Salut que s’impregnen en tots els seus serveis, que a més compten amb professionals de primer nivell per l’atenció sanitària a Puigcerdà i la Cerdanya.