
En un moment d’alta transmissió del virus de la COVID-19, els TAR permeten conèixer quants positius hi ha a un grup estable. La seva funció no és, en aquest cas, la de tallar cadenes de transmissió sinó la d’obtenir una *fotografia del moment i prendre les decisions adequades* en funció dels resultats.

NO, en el cas dels infants d’educació infantil i d’escoles bressol les proves TAR es fan al CAP o punts centralitzats.

NO ho és, però és *molt recomanable*. Fins i tot si no hi ha simptomatologia, l’*alta taxa de contagi d’Òmicron* aquest programa ajuda a preservar la presencialitat als centres escolars i facilita que les famílies coneguin si el seu fill o filla té la COVID-19.

SÍ que pot, sempre que no tingui símptomes. Recordar que es disposa de fins a 4 dies per fer-se el TAR gratuït a les farmàcies adherides.

SÍ. Normalment, aquesta recepta electrònica apareix en menys de 24 hores. Sense la recepta, la prova no pot ser finançada pel sistema de salut.

SÍ. Però en cas de tenir un resultat positiu s’ha de comunicar a la direcció del centre educatiu pels canals establerts i també al sistema sanitari perquè consti a la història clínica, hi ha diferents vies:





Si ha passat la covid en els últims 90 dies no cal i no s’activarà la recepta a La Meva Salut. A partir dels 3 mesos és recomanable per descartar una possible reinfecció.