Ens posem a les mans de la nutricionista d’atenció primària, la Núria Aragüés, perquè ens doni consells i pautes per encarar els mesos de fred.

Durant els primers mesos de l’any, les fruites de temporada són les taronges, mandarines, aranges, maduixes, llimona, llima. Són el millor aliat per assegurar la quantitat de vitamina C diària, entre altres nutrients

La vitamina C, és hidrosoluble, per tant no s’emmagatzema a l’organisme, per això és important que la in

gesta sigui freqüent per evitar-ne el dèficit.

Quins són els beneficis de consumir aquestes fruites?

  • Molt riques en fibra, imprescindible per evitar problemes intestinals
  • Ajuden a absorbir el ferro de l’alimentació
  • Estimulen el sistema immunitari
  • Antioxidants
  • Ajuden a reduir la durada dels refredats
  • Depuren l’organisme, ajudant a eliminar substàncies tòxiques

Altres aliments rics en vitamina C són les mores, la grosella, el kiwi, els pebrots, els nabius, els tomàquets, el bròquil o els  espinacs.

És important introduir gran varietat d’aquests vegetals al dia a dia, per ajudar a l’organisme a estar saludable i preparat per el fred de l’hivern.

És molt recomanable prendre les fruites amb al contingut de  vitamina C al matí o al migdia.