Arriba tímidament la primavera, és una època de canvi, i sovint l’organisme té falta de d’energia i vitalitat. A nivell alimentari podem ajudar a millorar els símptomes que apareixen.

El primer nutrient que ens pot ajudar és la vitamina D, venim de l’hivern amb poc contacte amb el sol, i això fa baixar els nivells d’aquesta vitamina, per tan és bo fer banys de sol de 20 minuts diaris. No oblidem que el contacte amb la natura és imprescindible per millorar qualsevol estat anímic.

La vitamina C, també té molt a veure amb aquest estat de cansament, per tant cal augmentar-ne el consum, a través dels cítrics i verdures de fulla verda.

Els cereals integrals de qualitat i les llegums ens aportaran minerals i proteïna de qualitat, per ajudar a la recuperació cel·lular adequada. I no oblidem el greix de qualitat, important per el bon funcionament cerebral i cognitiu, oli d’oliva, fruits secs, ous, i peix blau petit.

És important evitar l’abús d’estimulants com el cafè, ja que poden fer augmentar el nivell d’estrès i empitjorar el cansament.

Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària.