Dins del món de les fruites, existeix un grup molt interessant, el dels fruits vermells o també anomenats fruites del bosc, ja que els podem trobar de forma silvestre.

Quines són les fruites que s’engloben dins d’aquest grup: gerds, mores, nabius, maduixes, maduixes silvestres, groselles. Són fruits molt gustosos, versàtils i nutritius. Quan mengem alguna d’aquestes fruites, provoca un gran plaer per el paladar, pel contrast de la dolçor i l’acidesa.

A nivell nutricional són molt riques en minerals vitamines i fibra, i bioflavonoides, que és el component que fa que tinguin el color vermellós-morat, i alhora són uns potents antioxidants. I vitamina C, molt necessària durant l’estiu, per contrarestar l’efecte del sol a la pell.

També podem destacar la seva propietat protectora davant les infeccions d’orina, i ajuden a reduir estrògens (hormones), a través del fetge.

Cadascuna té unes propietats concretes, per això és recomanable introduir-les a l’alimentació habitual i variar sovint.

Les podem consumir fresques com a snack a qualsevol hora del dia, oposar-les als iogurts o kèfir, fer-ne sucs o barrejar-les amb cereals tipus muesli.

Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària.