Arriba la tardor, comença a baixar la temperatura i l’organisme necessita està preparat per prevenir baixades del sistema immunològic.

Els nutrients principals que cal aportar a través de l’alimentació són vitamines  i minerals.

Vitamines antioxidants com la vitamina C i la vitamina A : de la magrana, les prunes, les figues, el moniato, i la vitamina E i D, i els podem obtenir del peix blau, els ous, i de l’oli d’oliva.

Uns dels aliments de temporada que més ajuda a potenciar el sistema immunològic, són els bolets, que contenen grans quantitats d’antioxidants, ja que tenen gran efecte a la mucosa intestinal, pulmonar i urinària, entre d’altres.

Concretament el bolet Xiitake, té una substància que es diu Lentinan, que és un modificador de la resposta biològica davant agressions externes, és a dir estimula el sistema immunitari i ens protegeix i actua en cas de necessitat. Cal introduir bolets de tot tipus, frescos o en conserva, per tal d’assegurar un bon nivell d’antioxidants.

També és important consumir diàriament vegetals i fruites de temporada.

Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària.