10 D’OCTUBRE DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

“Som comunitat fem Salut Mental, pel dret a créixer en Benestar”

Avui es celebra el dia mundial de la Salut Mental, jornada que sota el paraigües de l’OMS, té l’objectiu de conscienciar de la necessitat de benestar emocional i salut mental de totes les persones com una prioritat global. Enguany es posa atenció en l’àmbit de la salut comunitària i de la necessitat d’atenció en salut mental des de la primera infància.

A Catalunya, amb el lema “Som comunitat fem Salut Mental “ es posa en valor el moviment associatiu de Catalunya i la necessitat de desenvolupar un model de salut comunitària de qualitat, que integri tot el potencial per generar salut que té el teixit associatiu.

Per altra banda, des de la Federació Mundial per a la Salut Mental, es posa de manifest la vulnerabilitat per patir problemes de salut mental dels infants, adolescents i joves. Amb el lema “Pel dret a créixer en Benestar”, es destaca la importància de potenciar la cura i la protecció de la salut mental des que naixem.

El decàleg adjunt ha estat elaborat pels referents de Benestar Emocional Comunitari de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran