Avui 15 de novembre és el Dia Mundial Sense ALCOHOL.

Prendre begudes alcohòliques pot ser agradable si es fa amb moderació, però beure massa pot ocasionar greus problemes. Entenem per beure massa qualsevol consum d’alcohol que incrementi el risc de patir conseqüències negatives (físiques, psicològiques o socials), a curt o llarg termini.

I tu, saps si estàs fent un consum de risc? el que ens pot semblar “una quantitat normal” potser ser un consum massa elevat i això ens pot ocasionar problemes tant a nosaltres com a les persones que ens envolten.

Per saber si beveu massa, introduïu a la calculadora el nombre de consumicions alcohòliques que preneu cada dia de la setmana i rebreu informació orientativa i consells sobre el vostre patró de consum. Les anomenades UBE ( Unitats de Beguda Estàndard) ajuden a calcular-ho.

1 UBE = una copa de vi, una cervesa, un cigaló o un xarrup.

2 UBE = una copa de conyac o licor, un whisky o un cubata.

https://drogues.gencat.cat/ca/ciutadania/menys_es_millor/calculadora-de-consum-dalcohol/