Els productes ecològics són aquells que en la seva producció respecten l’entorn, els animals, el terreny on es cultiven i també les persones de la zona. És un concepte ampli, en el qual l’objectiu final ens afecta  a tots, menys pesticides i insecticides, menys antibiòtics, menys transport, i el resultat  és una bona  nutrició i menys tòxics per l’organisme.

És important fer una alimentació conscient, amb varietat d’aliments i sobretot de temporada i de la zona on vivim.

Alguns dels beneficis són:

  • Contenen menys additius
  • No contenen greixos hidrogenats
  • Baixos nivells de metalls pesats
  • Menys carcinogènesi
  • Menys hormones
  • Menys neurotoxicitat
  • Més antioxidants
  • Més vitamines i minerals

És cert que els aliments ecològics són més cars que els habituals, però és recomanable que alguns  tipus d’aliments d’ús diari ho siguin: la fruita i les verdures, els ous i els làctics i la carn, són els més importants. Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària.