Ja entrada la primavera, comença la temporada de diferents fruites i verdures.

Durant l’hivern la varietat no és molt extensa, i per això ara cal aprofitar per consumir molta varietat com les maduixes, la pinya, o les diferents varietats de pera, pel que fa a les fruites, i porro, pèsols, espinacs o espàrrecs, pel que fa a vegetals.

 

És important consumir aliments de temporada, per aportar a l’organisme els nutrients que necessiten en cada moment.

Quan venim del fred amb menys exposició al sol, el cos necessita molts carotens i vitamina C, per preparar la pell, per a l’exposició més alta al sol i per potenciar el sistema immunològic, i així evitar possibles refredats, infeccions, i altres patologies.

La primavera és una estació on pot aparèixer astènia, cansament, apatia, i cal revertir-ho amb una alimentació alta en aliments d’origen vegetal.

Els enzims digestius que ens aporten els vegetals i la fruita són imprescindibles per el bon funcionament intestinal i una correcta funció hepàtica.

 

Una alimentació més verda, és una alimentació més neta.

 

Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària