El 12 de maig celebrem el . L’objectiu de la jornada, que també inclou altres síndromes de sensibilització central, com ara la sensibilitat química múltiple, és donar més visibilitat a aquestes malalties. Es tracta d’afavorir el coneixement de malalties complexes que afecten  més del 3% de la població a Catalunya, i fomentar la prevenció i el seu abordatge sanitari i psicosocial.

Estem davant d’un problema de salut que genera  un alt impacte en la qualitat de vida i que afecta diversos sistemes del cos. Requereix d’un tractament multidisciplinari per a la millora de la salut, l’autonomia i benestar de les persones afectades.

Trobareu més informació a la pàgina de l’ACAF (Associació Catalana d’Afectats i Afectades de fibromiàlgia i altres síndromes de sensibilització central) : https://www.fibromialgia.cat/

A l’ Àrea Bàsica Salut de la Cerdanya,  dins del programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària, estem realitzant tallers i grups psicoeducatius d’orientació multidisciplinar dirigits a persones amb dolor i malaltia crònica en els quals hi participen persones afectades.