La Fundació Hospital de Puigcerdà (FHP) posa en marxa un projecte pioner basat en l’atenció d’un equip multidisciplinar que permetrà l’obertura dels consultoris de Guils de Cerdanya, Bolvir i All. El consultori de Ger també en formarà part com a centre de referència d’aquest projecte pilot.

A part de la presència de professional mèdic i d’infermeria, aquest projecte incorpora la figura d’una tècnica en cures auxiliars d’infermeria (TCAI). Aquesta realitzarà tasques administratives i assistencials, donant suport a la infermera referent en el seguiment de crònics. A més, dinamitzarà tallers de salut comunitària i promoció de la salut. Així mateix, l’usuari amb una demanda de salut disposarà, a través de la TCAI, d’una eina d’intel·ligència artificial (Mediktor), que el redirigirà al nivell d’atenció més adequat.

Aquest projecte ha estat finançat parcialment pel DipSalut (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona), i està coordinat amb la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran del CatSalut. A la reunió mantinguda dimecres passat amb els representants dels consistoris implicats es va informar dels detalls definitius del projecte, que comença avui 22 de maig.