Quan arriba la primavera, a nivell metabòlic, s’acceleren els processos vitals, el cos s’adapta als canvis de temperatura, s’activa la detoxificació de substàncies no desitjades de l’organisme. Aquest procés pot donar fatiga i cansament.
La natura sap oferir-nos el que necessitem durant aquesta època de l’any.
És temps de vegetals amb gran quantitat d’antioxidants, vitamines i fibra, com els espàrrecs, cebes, pastanagues, albergínies, carbassons, pebrots, i els primers tomàquets, les endívies, l’escarola, el fonoll, enciam i raves.
Les fruites més abundants són els nespres, nectarines, albercocs i cireres, i també els nabius.
A nivell hepàtic, la primavera és un moment perfecte per fer un neteja i detoxificació, amb aliments com els espàrrecs, totes les crucíferes(bròquil, col, coliflor, nap,…), el té verd, el kéfir o el té kombutxa.
Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària.