Aquest any la calor és molt més intensa i això implica que l’organisme necessita més hidratació i més minerals per recuperar- ne la pèrdua a causa de la suor.
Una bona opció és fer receptes amb aliments rics en vitamines, minerals i aigua, com són les fruites i les hortalisses. Sempre ve de gust, quan fa calor, àpats lleugers i frescos, i podem jugar amb les sopes fredes.
Els pebrots, el tomàquets, la pastanaga, el carbassó, el cogombre, la síndria i el meló…. Són perfectes per aquesta època de l’any:
- Sopa de meló amb pernil ibèric
- Crema de carbassó freda amb oli d’oliva i llavors de gira-sol
- Suc de tomàquet amb daus de formatge
- Crema de cogombre i meló amb pebre negre i orenga
- Salmorejo
- Gaspatxo de tomàquet o de síndria amb trossets de pebrot i crostons de pa
- Suc de pastanaga
Aquestes són algunes idees per obtenir, minerals i vitamines, però també aigua, per evitar la deshidratació i la fatiga en episodis de calor. I també són grans aliments antioxidants, que ajuden a alentir l’envelliment cel·lular.
Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària