Els productes ecològics són aquells que en la seva producció respecten l’entorn, els animals, el terreny on es cultiven i també les persones de la zona. És un concepte ampli, en el qual l’objectiu final ens afecta a tots, menys pesticides i insecticides, menys antibiòtics, menys transport, i el resultat és una bona nutrició i menys tòxics per l’organisme.
És important fer una alimentació conscient, amb varietat d’aliments i sobretot de temporada i de la zona on vivim.
Alguns dels beneficis són:
- Contenen menys additius
- No contenen greixos hidrogenats
- Baixos nivells de metalls pesats
- Menys carcinogènesi
- Menys hormones
- Menys neurotoxicitat
- Més antioxidants
- Més vitamines i minerals
És cert que els aliments ecològics són més cars que els habituals, però és recomanable que alguns tipus d’aliments d’ús diari ho siguin: la fruita i les verdures, els ous i els làctics i la carn, són els més importants. Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària.