Ja entrada la primavera, comença la temporada de diferents fruites i verdures.
Durant l’hivern la varietat no és molt extensa, i per això ara cal aprofitar per consumir molta varietat com les maduixes, la pinya, o les diferents varietats de pera, pel que fa a les fruites, i porro, pèsols, espinacs o espàrrecs, pel que fa a vegetals.
És important consumir aliments de temporada, per aportar a l’organisme els nutrients que necessiten en cada moment.
Quan venim del fred amb menys exposició al sol, el cos necessita molts carotens i vitamina C, per preparar la pell, per a l’exposició més alta al sol i per potenciar el sistema immunològic, i així evitar possibles refredats, infeccions, i altres patologies.
La primavera és una estació on pot aparèixer astènia, cansament, apatia, i cal revertir-ho amb una alimentació alta en aliments d’origen vegetal.
Els enzims digestius que ens aporten els vegetals i la fruita són imprescindibles per el bon funcionament intestinal i una correcta funció hepàtica.
Una alimentació més verda, és una alimentació més neta.
Núria Aragüés, nutricionista d’atenció primària